Geschiedenis

Leer van het verleden, richt je op de toekomst en leef in het heden

Contact


1906

LEIDEN

De affiniteit met medische apparatuur is al meer dan 100 jaar in de familie. Na Sumatra (Medan) heeft de familie Roosen in Leiden aan het Galgewater een Optiekzaak gehad waarbij zij begonnen met microscopen en gespecialiseerd waren in de medische instrumentarium.


1953

EMMEN

John Roosen is samen met zijn vrouw Henny Roosen-Jongenotter en zoon Roel naar Emmen verhuisd. Hier hebben ze Roosen Optiek uitgebouwd tot de grootste optiekzaak van Noord Nederland. “Houdt Roosen voor ogen” was een begrip in de regio. Naast de optiek was ook een ruime afdeling met medische instrumenten. Na verloop van tijd is er een begin gemaakt met de eerste ccntactlensslijperij van Nederland. Vanaf 1980 is de zaak voortgezet door de oudste zoon Roel Roosen.


1984

EMMEN

In 1984 is Carel Roosen begonnen met Roosen standbouw en bouwde zijn team stands voor zeer gerenomeerde bedrijven in binnen- en buitenland. Na verloop van tijd werd hier een interieurbouw en reclameafdeling aan toegevoegd. Bedrijven waarvoor werd gewerkt waren Zeiss Nederland, Essilor, Kabi Pharmacia, Alcon Nederland, Allergan, Another Women, Medical Workshop, Akzo, Altrex, Forbo Novilon, Hollandse Signaal, Honeywell, Mazda Nederland, NKL en vele anderen.


2014

EMMEN

In 2014 is de jongste zoon Carel Roosen begonnen met het onderhoud van tandartspraktijken en apparatuur onder de naam Habitat Dental. Inmiddels heeft ook zoon Tom Roosen zijn passie gevonden in het bedrijf.


2019

EMMEN

Habitat Dental is in 2019 naar het nieuwe bedrijfspand aan de Oosterbracht 4H in Emmen verhuisd. Deze nieuwe locatie geeft de mogelijkheid om de facilitaire dienstverlening voor mondzorgpraktijken nog efficiënter te realiseren.


2019

EMMEN

In 2019 is het team uitgebreid met een nieuwe medewerker. Luuk draagt zorg voor de inkoop en projectondersteuning zodat Carel en Tom zich volledig kunnen richten op de technische advisering, (ver)bouw, levering, plaatsen en onderhoud van de medische mondzorg apparatuur.