MyLunos Duo® - Vrijstaand apparaat voor ultrasoon- en poederstraalbehandeling​ WEBSHOP​

Het veelzijdige talent voor alles

De MyLunos Duo® combineert twee van de belangrijkste behandelmethodes tijdens een profylaxe-afspraak: poederstralen en ultrasoon. Dankzij het combi-apparaat is een volledige profylaxe- en parodontale behandeling met slechts één apparaat mogelijk, waarbij het gebruik al naargelang de situatie van de patiënt zeer flexibel en afgestemd op de behoefte mogelijk is: van de supra- en subgingivale verwijdering van concrement met ultrasoon tot en met de verwijdering van verkleuringen en biofilm met de poederstraal.

Op de behoefte afgestemde toepassing

Tijdens een profylaxe- of parodontale behandeling kan al naargelang de behoefte via de functies 'Supra' en 'Perio' tussen een supra- en een subgingivaal gebruik van de poederstraal worden gewisseld. Hierbij kunnen twee verschillende Lunos® profylaxepoeders eenvoudig afwisselend worden gebruikt. Bovendien kan indien nodig tijdens de behandeling van poederstraal (Polishing) naar ultrasoon (Ultrasound) worden omgeschakeld. Bescherming tegen verstopping: een permanente luchtstroom voorkomt op een betrouwbare manier afzettingen in het slangensysteem en biedt bescherming tegen verstopping in het apparaat.

Overzichtelijke en hygiënische weergave 

Alle functies kunnen snel en intuïtief worden aangestuurd, ook tijdens de behandeling. Vanwege de gelijkmatige interface kan het gehele apparaat eenvoudig en snel worden gereinigd en gedesinfecteerd. Hiervoor adviseren wij onze FD 322 premium wipes uit de systeemhygiëne van DÜRR DENTAL. De ID 213 instrumenten-desinfectiereinigt en desinfecteert bovendien alle componenten van het apparaat. 

Flexibel watersysteem

MyLunos Duo® beschikt voor beide toepassingsgebieden Polishing en Ultrasound over een vaste wateraansluiting en voor ultrasoon ook nog over een aan te brengen watertank met een volume van 500 ml. Indien nodig kan bij ultrasoon gebruik de passende watertoevoer worden gekozen. Het water wordt tot een voor de patiënt aangename temperatuur opgewarmd.

360° voetschakelaar

Alle toepassingsfuncties worden via de moderne voetschakelaar geactiveerd. Vanwege de ronde vorm en het compacte formaat kan deze optimaal op de vloer worden geplaatst en vanaf alle kanten flexibel worden bediend. 

Op de behoefte gericht

Eén apparaat, één oplossing – voor elke patiëntsituatie en elke behandelsituatie.

Compatibel

Het Lunos® mondstukkensysteem is compatibel met het MyLunos®poederstraal-handstuk en met het MyLunos Duo® combi-apparaat

Efficiënt

Multifunctionele toepassingsopties en een hoge reinigingskracht tot in de wortels

Servicegericht

Onze belofte: de beste service voor veel klanttevredenheid

Betrouwbaar serviceconcept 

Informatie en hulp in geval van technische problemen of gewoon bij vragen over de correcte toepassing, onderhoud en verzorging van MyLunos Duo®– onze servicehotline en onze technici en adviseurs voor medische hulpmiddelen in het veld staan altijd voor u klaar.

Onze servicebelofte: bij uitval van een apparaat stellen wij u binnen 48 uur een huurapparaat ter beschikking, zodat uitval van behandelingen voor u tot een minimum wordt beperkt. 

Lees meer

Poederstralers

Verwisselbare handstukken SUPRA en PERIO

Voor het MyLunos Duo® poederstraal-handstuk zijn twee verschillende handstukken voor supra- en subgingivaal gebruik beschikbaar. Die kunnen beide 360° draaien en zorgen dus voor een eenvoudigere toegang tot moeilijk bereikbare plekken in de mond van de patiënt. Beide mondstukken kunnen tijdens de behandeling snel en eenvoudig worden verwisseld, zodat zeer efficiënt werken mogelijk is. De unieke compatibiliteit van de mondstukken met de mobiele MyLunos PWS-handunit zorgt voor flexibel gebruik van de accessoires.


SUPRA-handstuk

-    Supragingivale behandeling
-    Professionele gebitsreiniging
-    Conditionering voor een fissuurverzegelingsmiddel
-    Reiniging van brackets, beugels, kronen en bruggen

PERIO-handstuk met steriele wegwerp Perio-tip

-    Subgingivale behandeling
-    Parodontitisbehandeling
-    Peri-implantitis behandeling

Profylaxepoeders Gentle Clean en Perio Combi

Voor de poederstraalbehandeling zijn de Lunos® profylaxepoedersGentle Clean en Perio Combi beschikbaar. Het innovatieve polijstdeeltje trehalose (disaccharide) is bijzonder goed in water oplosbaar. De smaak is aangenaam zoet, maar niet cariogeen. Er blijven geen poederresten in de mond van de patiënt achter en bovendien is het goed voor het slijmvlies van de mond. Bovendien spaart het de zuiginstallatie. Gentle Clean is verkrijgbaar in de smaken neutraal, spearmint, sinaasappel en wild berry, Perio Combi in de smaak neutraal. 

Ultrasoon

Scaler-handunit* met led-verlichting

Bijzonder lichte en handzame Scaler-handunit met led-verlichting voor een optimaal zicht op het werkgebied in de mond van de patiënt. Voor de op de behoefte afgestemde behandeling zijn talloze verschillende instrumenten beschikbaar. Al naargelang het gebruikte instrument kan de bijpassende vermogensstand eenvoudig via het touchdisplay worden gekozen.

*MyLunos Duo® Scaler-handunit en Scaler-instrumenten zijn niet compatibel met het Vector® -systeem van Dürr Dental.

Scaler-instrumenten

MyLunos Duo® biedt een grote bandbreedte aan Scaler-instrumenten* voor een op de behoefte afgestemd gebruik voor uiteenlopende behandelsituaties. De instrumenten zijn gemaakt van roestvrij medisch staal, het opzetstuk IC1 voor de implantaatreiniging is gemaakt van 100% PEEK (hightech kunststof). Alle instrumenten en opzetstukken zijn volledig herbruikbaar.

Momentsleutel

Elk instrument wordt geleverd met een eigen momentsleutel en kan zo direct en stevig op de Scaler-handunit worden geschroefd. De momentsleutel is volledig herbruikbaar.

Bij het verkooppakket MyLunos Duo® inbegrepen ultrasoon-instrumenten

S2

Instrument met korter werkuiteinde, driehoekige dwarsdoorsnede en afgerond oppervlak voor universeel gebruik op interproximale oppervlakken en posterieure gebieden.
Functie: Scaler
vermogensstanden: 1-5

P10

Instrument met extralang, licht gebogen werkuiteinde en afgerond oppervlak voor de behoedzame verwijdering van concrementen en biofilm van het worteloppervlak.
Functies: Supra en Perio Scaler
vermogensstanden:
Supra: 1- 4
Perio Scaler: 1- 3

P11

Instrument met naar rechts gebogen (15°) werkuiteinde en afgerond oppervlak voor de behoedzame verwijdering van subgingivale concrementen. Functies:
Supra en Perio Scaler
vermogensstanden:
Supra: 1-4
Perio Scaler: 1-3

P12

Instrument met naar links gebogen (15°) werkuiteinde en afgerond oppervlak voor de behoedzame verwijdering van subgingivale concrementen.
Functies: 
Supra en Perio Scaler
vermogensstanden:
Supra: 1- 4
Perio Scaler: 1- 3

Optionele accessoires

S1-S

Smal instrument met langer werkuiteinde, driehoekige dwarsdoorsnede en afgerond oppervlak voor de verwijdering van supragingivaal tandsteen.
Functie: Scaler
vermogensstanden: 1-3

P16-R

Instrument met naar rechts gebogen, curettevormig werkuiteinde voor supra- en subgingivale verwijdering van tandsteen en biofilm in diepe pockets en furcaties rond de premolaren/molaren.
Functie: Perio
vermogensstanden: 1-3

P16-L

Instrument met naar links gebogen, curettevormig werkuiteinde voor supra- en subgingivale verwijdering van tandsteen en biofilm in diepe pockets en furcaties rond de premolaren/molaren.
Functie: Perio Scaler
vermogensstanden: 1-3

ICS-IC1

Instrument bestaande uit de slanke met 102° gebogen instrumenthouder ICS en het conische 10 mm lange opzetstuk IC1 van 100% PEEK (hightech kunststof) voor de efficiënte, behoedzame reiniging van implantaatoppervlakken en restauraties.
Functie: Perio Scaler
vermogensstanden: 1-3

MyLunos Duo®


Functies

Supra

Functie voor supragingivaal gebruik in combinatie met het Supra-mondstuk en het supra-poederreservoir. Voor deze toepassing zijn de Lunos® profylaxepoeders Gentle Clean beschikbaar in de smaken neutraal, spearmint, sinaasappel en wild berry.

Perio

Functie voor subgingivaal gebruik in combinatie met het Perio-mondstuk en steriele wegwerp-tip en het perio-poederreservoir. Voor deze toepassing is het Lunos®profylaxepoeder Perio Combi beschikbaar in de smaak neutraal. 

Refill

De Refill-functie zorgt voor drukontlasting van het poederreservoir. Zo kan het poederreservoir worden geopend en eenvoudig worden verwijderd, zonder het apparaat eerst uit te schakelen. Voor het flexibel vullen met de Lunos® profylaxepoeders.


Scaler/Perio Scaler

Functies voor ultrasoon gebruik met de Scaler-handunit. Al naargelang het type instrument kan de passende functie in verschillende vermogensstanden worden gekozen. De Scaler-functie is vooral geschikt voor supragingivaal gebruik, de Perio Scaler-functie daarentegen voor de subgingivale behandeling.

Tank Water/Fresh Water

Functies voor op de behoefte afgestemde watertoevoer tijdens de ultrasoon- en poederstraalbehandeling. Zo kan voor het toepassingsgebied ultrasoon het water via een vaste wateraansluiting of via een aanbrengbare watertank met een volume van 500 ml voor de profylaxebehandeling worden toegevoerd. Voor de functie Polishing wordt het water uitsluitend via de vaste wateraansluiting ter beschikking gesteld. De watertoevoer kan op het apparaat voor alle bereiken worden geregeld.

Flush

Functie voor de spoeling en reiniging van slangsystemen in het apparaat vóór het gebruik, vóór het wisselen van poeder tijdens de behandeling en voor gereedmaken voor gebruik na de toepassing. De spoeling wordt via de voetschakelaar geactiveerd. Een ultrasoon-spoeling duurt ca. 23 seconden, een polishing-spoeling duurt ca. 40 seconden.

MyLunos Duo® Tool Card

Met behulp van de MyLunos Duo® Tool Card kan de slijtage van afzonderlijke instrumenten heel eenvoudig worden gecontroleerd. Als de magentakleurige lijn wordt onderschreden, moet het instrument door een nieuw instrument worden vervangen. Download hier meteen het pdf-bestand en druk het af op ware grootte.


Download PDF

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.